zgodnie z informacjami z Dziennika Gazety Prawnej istnieje duże prawdopodobieństwo, iż LOT otrzyma do końca br nie 2 a 5 maszyn B787 Dreamliner
NOWOŚĆ! PROFILE KRAJÓW - Sprawdź jak najtaniej dolecieć do:
zgodnie z informacjami z Dziennika Gazety Prawnej istnieje duże prawdopodobieństwo, iż LOT otrzyma do końca br nie 2 a 5 maszyn B787 Dreamliner
Póki nie wylądują na okęciu to nie uwierze ze je Lot otrzymał. Ileż to już terminów bylo :P ...
To by była rewelacja! Ciekawe skąd taki zwrot sytuacji??
z 5 Dreamlinerami, to do końca roku moglibyśmy się spodziewać uruchomienia Tokio, Pekinu, Szanghaju, Bangkoku...
...i może jakiś fajnych promocji na start w zwiazku z tym :)
To na pewno :) Bangkok za 1400 PLN byłby murowanym kandydatem na "Promocję Roku 2012" :)
Michał trzymam za słowo i biorę ten Bangkok za 1400 w ciemno:)
a zwrot sytuacji spowodowany jest ponoć znacznym przyspieszeniem prac w zakładach boeinga, po początkowych kłopotach teraz chca produkowac nawet 10 maszyn miesięcznie!!!
no i bądź co bądź będziemy pierwszą linią w Europie, która dostanie dreamlinery:)
Szanghaju ani Bankoku raczej na 99% nie bedzie w tym roku, sloty i korytarz nad syberia mamy tylko na Pekin (zaklepane), będzie na 767 dopóki 787 się nie pojawi. Tokyo odlożone na 2013, wszystko było zaklepane/zaplanowane - ale nie chcą uruchamiać na 767 (słusznie), nawet aeroflot do Tokyo nie daje 767, tylko nowki 330-200/300. Do tego LOT i tak musi przeszkolić załogi i dać im chwile na polatanie nowym sprzętem.
Tutaj jest status poszczegolnych egzemplarzy: https://docs.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&key=0AtfsHdXQ5rl9dFp4b1hETmNQNzN0b2dSUlRNWEFOOVE&single=true&gid=2&output=html&widget=true
jak widac LN61 nawet jest nietkniety (a bedzie jeszcze musial przejsc change incorporation and rework)
Jak już wspomniałem, póki to nie wyladuje na polskiej ziemi to w żadne zapowiedzi nie uwierzę :) i wcale bym sie nie zdziwił jakby w tym roku żaden egzemplarz do nas nie dotarł :)
Jakub ja Cię proszę Ty nie zapeszaj:)
dragon70, to nie zapeszanie - to wyciaganie wnioskow z doswiadczen ;)
za chwilę się okaże że nie 5 tylko 1, i nie w 2012, ale w 2013. Pekinu jeszcze nie ma w letnim rozkladzie, ani nawet w zimowym 2012/2013, wiec pewnie bedzie niewypal.
niby mają robić 10 samolotów miesięcznie i niby lista jest ale piernik wie jak ona leci po kolei :) czekajmy na tego pierwszego, bo zgodnie z umowami następne 4 mają być w 3 miechy po nim :)
Robią po kolei wszystkie Line Number... a niby jak by mieli robic? jedynie nalezy odnotowac fakt, ze po LN 63 zaden juz nie bedzie musial przechodzic zmian pomontazowych, zeby uwzglednic wszystkie konieczne i wymagane zmiany, ktore wprowadzono po zamowieniu czesci dla danego LN i tak im mniejszy LN od 63 tym dluzej pasie sie w Everett na reworku ;)
Dragon już niedługo bedziemy mieli okazje pogadać o lataniu i miedzy innymi o dreamlinerach lotu :)
co fakt to fakt:)
sprawdzałem i pogoda ich tam też nie rozpieszcza:) mam nadzieję że do 11 się troszkę ociepli:) bo moje 4 letnie baby za wiele z tego wypadu nie użyje:(
see you on board
Nie martw sie ja zawsze jak gdzieś jade to mam dobrą pogodę i takiej sie spodziewam też tym razem :) a ty lepiej dobij sobie jeszcze jakoś te 4 posty i wóczas sobie razem zrobimy fotke w koszulkach lotera :P a potem wrzucimy relacje z podróży na stronę :D
sie robi
good idea:)
juz chyba nieaktualne;(
No póki co czarne chmury raczej nad tym pomysłęm wiszą :P
Dreamlinery dla LOTu sie buduja. mala fotogaleria:
http://www.rynekinfrastruktury.pl/kategoria/galeria/gal/155/id/105
póki co jeden, ciekawe kiedy reszta ;)
Najpierw niech ten jeden tu wyląduje :P
jako ciekawostkę dodam, bo nie wiem czy ktoś przegląda gazetkę pokładową LOTu, że w majowej edycji zapowiadają, iż 2 samoloty będą na bank w tym roku ;)
| punkty | ||
|---|---|---|
| 1 | Jakub Kaminski | 689 |
| 2 | _oqrde_ | 658 |
| 3 | dragon70 | 630 |
| 4 | razzededge | 539 |
| 5 | kobra11 | 461 |
| 6 | baloo | 394 |
| 7 | filippom | 385 |
| 8 | adikrakow | 364 |
| 9 | andachiel | 261 |
| 10 | karpik | 257 |
| 11 | Miki | 228 |
| 12 | odol | 216 |
| 13 | Mateuszz | 195 |
| 14 | eNederland | 146 |
| 15 | Ici | 145 |
| 16 | krzys | 138 |
| 17 | fenix | 132 |
| 18 | jobi | 120 |
| 19 | Daro | 117 |
| 20 | Archi | 106 |
| 21 | tom971 | 105 |
| 22 | Marcin Latusek | 96 |
| 23 | davidiacus | 92 |
| 24 | Tom | 88 |
| 25 | boogie | 78 |
początkujący pasażer (od 1 punktu)
pasażer (od 20 punktów)
doświadczony pasażer (od 50 pkt.)
srebrny pasażer (od 100 punktów)
złoty pasażer (od 250 pkt.)
platynowy pasażer (od 500 punktów)
diamentowy pasażer (od 1000 punktów)
Już wkrótce dodamy kolejne zniżki, kupony, prezenty
i inne atrakcje dla użytkowników, którzy osiągnęli
poszczególne rangi.
W sprawie realizowania zniżek/kuponów itp.
prosimy o kontakt na info@loter.pl
spóźniają sie tylko dwa lata:) więc teraz czas na przyspieszenie:P